Mateřské a rodinné centrum Vrábče z.s.

MRC Vrábče, z.s. Adresa: Zastávka – Budějovická 199, 370 01 Vrábče
IČO:03650707
číslo účtu: 2100722157/2010
739 272 749
mrc.vrabce@seznam.cz

Dětský den byl ve znamení indiánů a divokého západu a všichni jsme si ho užili

12.06.2017 11:55

V sobotu 10. 6. 2017 odpoledne se na zahradě u Hospody Na Zastávce ve Vrábči konal třetí ročník dětského dne pod hlavičkou Mateřského a rodinného centra Vrábče, z.s. Počasí nám přálo a tak byla účast opět hojná. Podle našich odhadů přišlo okolo stovky dětí místních i z širšího okolí.

Než se všichni sešli, zahrála nám Téměř divadelní společnost loutkovou dvojpohádku „Kouzelná píšťalka a Labutí panna“. Po té se mohly děti přihlašovat do soutěží, při kterých se naučily něco z indiánských a westernových dovedností – rozeznávání stop, hod tomahawkem, jízdu na koni, stavbu totemu, péči o koně nebo jak nenápadně přejít přes nepřátelské území. Veškeré jejich snažení bylo samozřejmě řádně odměněno. Ale pro děti i dospělé byly připraveny i jiné westernové aktivity, jako třeba střelbu z luku, rýžování zlata, anebo vytvoření indiánské čelenky či vlastního korálkového náhrdelníku nebo náramku. Malování na obličej si letos vzali na starost Eliška Stýblová Junková a Jana Vačkářová. Moc se jim dařilo a tak doufáme, že i děti byly spokojené. Komu zbývala energie, mohl ji vyskákat na skákacích atrakcích či vytancovat při doprovodné dětské diskotéce.

Velké poděkování za to, že se dětský den mohl konat, patří Obci Vrábče a Budějovickým štěrkopískům s.r.o. Dále děkujeme všem sponzorům a dárcům, firmě Rossmann s.r.o., paní Pavle Kubešové (konzum Vrábče), panu Milanu Farbarovi (projížďky na koni), panu Vlastimilu Hrdinovi (Hospoda Na Zastávce Vrábče), manželům Hálovým, manželům Vlkovým (Partynazahradě) a firmě MPRINT s.r.o. Poděkování patří také všem dobrovolníkům: Kamilu Podzimkovi, Filipovi Tondlovi s Klárkou, Petře Kalkušové, Pavle Kubešové ml., Jindře Vojčové, Vladimíru Petřinovi (Český klub zlatokopů), Elišce Stýblové Junkové, Janě Vačkářové, Denise Márové, Monice Tondlové, Eva Jelínkové, Marcela Pokorné a dalším.

PP