Mateřské a rodinné centrum Vrábče z.s.

MRC Vrábče, z.s. Adresa: Zastávka – Budějovická 199, 370 01 Vrábče
IČO:03650707
číslo účtu: 2100722157/2010
739 272 749
mrc.vrabce@seznam.cz

Ohlédnutí za dětským dnem a dnem otevřených dveří zbrojnice SDH Vrábče 11. 6. 2016

14.06.2016 10:33

Je za námi dětský den a den otevřených dveří hasičské zbrojnice Sboru dobrovolných hasičů Vrábče, z něhož se vyklubala opravdu velká akce, kterou Mateřské a rodinné centrum Vrábče, z.s. zakončilo svou činnost v tomto školním roce. V sobotu 11. 6. 2016 jsme od 14:00 hodin přemlouvali počasí, aby nám přálo, a protože se opravdu vydařilo, přišlo si na dětský den zasoutěžit 112 dětí. Celou akci odhadem navštívilo více jak 300 lidí z Vrábče i okolních obcí. Věříme proto, že si všichni – a hlavně děti - den užily a odnesly si spoustu pěkných zážitků.

Po zahájení nám Téměř divadelní společnost (pan Viktor Pirošuk) zahrála veselou dvojpohádku „Jak Václav princeznu vyléčil a Zakletý les“. Manželé Vlkovi postavily pro děti atrakce v podobě dvou skákacích hradů a lukestřelby a atrakce provázely celým dětským dnem stejně jako malování na obličej, které si vzala na starosti Eliška Junková Stýblová. Členové dobrovolných hasičů a MRC Vrábče, z.s. připravili pro děti soutěže v duchu výcviku na hasiče a záchranáře. Děti si vyzkoušely skládání a přípravu lékárničky, oživování a ošetřování zraněného, doplňování vody, záchranu tonoucího, namotávání hasičské hadice, fyzickou přípravu, míření na cíl, které je třeba při zásahu a samozřejmě také hašení požáru – stříkání z hasičské hadice. Pro hašení požáru si děti mohly vyzkoušet uniformy hasičů zapůjčené přímo od Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje. Po dokončení výcviku obdržely všechny děti odměny a čekaly na losování hlavních cen. První cenu vyhrála Anička Jarošová. Velkou radost udělala dětem i pěna, kterou nám připravili naši hasiči. I když počasí úplně promočenému oblečení nepřálo, věříme, že se všichni zvládli převléci do suchého a užili ve zdraví zbytek dne u ohníčku s buřtíkem.

 

Ráda bych touto cestou poděkovala ještě jednou všem sponzorům a dárcům, zejména Budějovickým štěrkopískům, spol. s r.o., dále pak Obci Vrábče, firmě Essox s.r.o., firmě Eko-kom a.s. a MPRINT a.s., dále pak jmenovitě děkuji Veronice Furchové, Šárce Jarošové, Lence Cábové, Milošovi a Lucce Hálovým, Pavlu Závišovi, Martinu Štěpánovi, Lukáši Vetrákovi a dalším. Poděkování za pomoc při organizaci a soutěžích patří Dušanu Kroiherovi, Stanislavu Antoni, Lubošovi Antoni, Martinu Štěpánovi, Miroslavu Zaviačičovi, Vláďovi Weberovi, Adamu Márovi, Monice Hourové, Heleně Brtnové, Martinu Kadlecovi, Elišce Junkové Stýblové, Jindře Vojčové, Kamilu Podzimkovi a všem ostatním, na které jsem možná zapomněla (a tímto se omlouvám) J

PP

 

Velký dík patří Petře Podzimkové za přípravu této akce - Děkuje SDH Vrábče