Mateřské a rodinné centrum Vrábče z.s.

MRC Vrábče, z.s. Adresa: Zastávka – Budějovická 199, 370 01 Vrábče
IČO:03650707
číslo účtu: 2100722157/2010
739 272 749
mrc.vrabce@seznam.cz

Rok 2015 s mateřským centrem

14.01.2016 10:33
Ohlédnutí za uplynulým rokem 2015 s MRC Vrábče

Ráda bych se krátce ohlédla za uplynulým rokem s Mateřským a rodinným centrem Vrábče. Na přelomu let 2014 / 2015 vznikl z iniciativy několika maminek a za podpory obce spolek MRC Vrábče a od ledna jsme se začali s maminkami a dětmi do 3 let scházet každou středu od 9:00 hodin ve Vrabčáčku. Plánovali jsme také spoustu akcí, z nichž první byl karneval, pak jsme ve Vrabčáčku slavili Den matek, s dětmi jsme ve spolupráci s SDH Vrábče a e(ND)e Vrábče na dopravním hřišti zorganizovali dětský den. Tímto jsme zakončili první půlrok fungování. Od září nám některé děti odešly do školky a členky spolku se také musely věnovat svým soukromým povinnostem (v jednom případě návrat do zaměstnání a ve druhém péče o nově narozené miminko). Protože tedy zůstal v podstatě pouze jeden aktivní člen, museli jsme z důvodu nemoci zrušit plánovanou drakiádu, což mě velice mrzí a doufám, že ji zorganizujeme příští rok J stejně jako i další akce.

MIKULÁŠ

Poslední akcí pořádanou v letošním roce ve spolupráci s Obcí Vrábče, e(ND)e Vrábče a SDH Vrábče byl Mikuláš. Sešli jsme se na druhou adventní neděli v obecním domě, abychom společně čekali, až nás navštíví svatý Mikuláš a jeho pomocníci. Na jeho nadílku čekalo 65 dětí do 10ti let. Abychom si ukrátili dlouhou chvíli tak jsme tancovali, zahráli jsme si pár her, vyrobili jsme dlouhý barevný vánoční řetěz jako poděkování panu starostovi a zastupitelstvu a natrénovali básničku pro Mikuláše. Pro zpříjemnění adventní neděle a připomenutí svátečního času a blížících se Vánoc nám Filip a Štěpán Tondlovi zahráli na kytary a společně s nimi jsme si zazpívali vánoční koledy. Během nadělování a rozbalování balíčků si mohly ještě děti vyrobit veselého čertíka nebo andílka k zavěšení, nebo si vybarvit tematické omalovánky. Doufám, že se děti i rodiče příjemně bavili a společný čas nám velmi rychle utekl. Ráda bych touto cestou poděkovala všem, kteří se na přípravě a organizaci akce podíleli. Za krásný stromeček, který nám provoněl místnost, patří dík rodině Koklarů, dále pak děkuji panu starostovi, zastupitelstvu i zaměstnancům obce, Aleně Neubauerové, divadelnímu spolku e(ND)e Vrábče, SDH Vrábče, Heleně Brtnové, rodině Tondlů , Jindře Vojčové a Kamilu Podzimkovi J

Ráda bych zároveň na závěr tohoto ohlédnutí popřála všem příjemné svátky v kruhu rodinném a jen to dobré do Nového roku.

 

Petra Podzimková.